Over Nelleke

Nelleke Haverhals is stripmaker /tekendocente.

Ze is geboren en opgegroeid in de Alblasserwaard.De liefde voor het buitenleven is daar begonnen en komt terug in al haar werk.

Na de middelbare school heeft ze aan de toenmalige Lerarenopleiding ZWN te Delft haar 2e graads lesbevoegdheid behaald voor de vakken Tekenen en Handvaardigheid,

Vervolgens heeft ze een aantal jaren les gegeven in deze vakken aan de toenmalige Chr.Lagere Agrarische de Bosschekamp in Ottoland.Na de komst van 3 dochters en is Nelleke zich weer op haar  teken- en schilderwerk gaan richten. .

Vanaf 1999 tekende ze een strip bij die onder verschillende namen  (het Altenaatje, een Fraaie Familie, en Welles) bijna tien jaar lang wekelijks verscheen in div. huis-aan huis kranten. Deze strip was geïnspireerd door de komische gebeurtenissen in haar opgroeiend gezin.

In 2010 ontstond ROOS,...De kinderen gingen studeren en Nelleke en haar man, inmiddels de vijftig gepaseerd, bleven samen achter. ROOS is geïnspireerd door gebeurtenissen deze nieuwe levensfase gecombineerd met een passie voor het buitenleven.

ROOS, is een  dame van 50+ met een nuchtere passie voor het buitenleven. Ze woont op het platteland, waar ze samen met haar echtgenoot ,in allerlei grappige situaties en discussies terecht komt.

De strip ROOS verscheen o.a. drie jaar lang (2010-2013) maandelijks in het buitenmagazine Landleven, in het Stripnieuws en is nu te volgen in het LRCH magazine en op Facebook en Instagram. In 2015 is het eerste ROOS-album Het Buitenleven van ROOS uitgekomen, bij uitgever Strip 2000 in Eindhoven.Helaas bestaat de uitgeverij(sinds het overlijden van de uitgever Peter van der Heijden) niet meer.

In 2023 is het 2e album van Het buitenleven van ROOS uitgekomen bij uitgeverij Cliche de titel is "Nu even niet "

Daarnaast geeft Nelleke Haverhals schilderscursussen en workshops in haar atelier in Sprang-Capelle.