Over Nelleke

Nelleke Haverhals-Schippers (1960) is stripmaker /tekendocente.

Ze is geboren en opgegroeid in Oud-Alblas, een klein dorp in de Alblasserwaard.Het buitenleven daar, heeft haar nooit meer losgelaten en komt terug in al haar werk.

Na de middelbare school heeft ze aan de toenmalige Lerarenopleiding ZWN te Delft haar 2e graads lesbevoegdheid behaald voor de vakken Tekenen en Handvaardigheid,

Vervolgens heeft ze 4 jaar les gegeven in deze vakken aan de toenmalige Chr.Lagere Agrarische de Bosschekamp in Ottoland.Na de komst van 3 dochters en is Nelleke zich weer op haar  teken- en schilderwerk gaan richten. .

Vanaf 1999 kwam daar een zwart–wit strip bij die onder verschillende namen  (het Altenaatje, een Fraaie Familie, en Welles) bijna tien jaar lang wekelijks verscheen in div. huis-aan huis kranten. Deze strip was geïnspireerd door de komische gebeurtenissen in haar opgroeiend gezin.

In 2010 werd het tijd voor een nieuwe strip.  Alle dochters het huis verlaten om te gaan studeren en Nelleke en haar man, inmiddels de vijftig gepaseerd, bleven samen achter.  Zo ontstond de strip ROOS: ROOS is geïnspireerd door gebeurtenissen deze nieuwe levensfase gecombineerd met een passie voor het buitenleven.

ROOS, is een  dame van 50+ met een nuchtere passie voor het buitenleven. Ze woont op het platteland en met haar echtgenoot in allerlei grappige situaties en discussies terecht komt.

De strip ROOS verscheen o.a. drie jaar lang (2010-2013) maandelijks in het buitenmagazine Landleven,in het Stripnieuws en is nu te volgen in het LRCH magazine en op Facebook. Half augustus is het eerste ROOS-album uitgekomen, bij uitgever Strip 2000 in Eindhoven.

Daarnaast geeft Nelleke Haverhals schilderscursussen en workshops in haar atelier in Sprang-Capelle.