Roos

Roos is een dame van 50+ met een nuchtere passie voor het buitenleven. Ze woont met haar man aan de rand van een typisch hollands dorp. Ze heeft een moestuin en veel dieren. Regelmatig krijgt ze bezoek van haar dochters en kleinkinderen. Volg Roos elke maand in het buitenmagazine Landleven en op Roos een Landelijke Strip.

Lief getekend en met subtiele humor. Dat is de strip Roos.

Illustratrice Nelleke Haverhals weet op een treffende manier het leven vast te leggen van een ‘stadse dame’ die haar droom van een boerderijtje achteraf weet te verwezenlijken. ‘Import’ noemen de echte plattelanders dat.

Roos plukt haar eigen appels, raapt de eitjes van eigen kippen en doet haar best om de moestuin vrij van onkruid te houden. Ze is er één van het type waxjas, Rambler rozen, Landrover Defender en Jack Russel terriër. Eigenlijk leeft ze in haar eigen droomwereld die meer weg heeft van een ver-romantiseerde Engelse country side, dan van de werkelijke kale Hollandse polder waar de wind guur om de hoek waait. 

Die tegenstelling levert grappige en voor velen herkenbare situaties op, van die momenten waarbij een nuchter buitenmens met zijn wenkbrauwen fronst. En dat maakt Roos als strip humor voor iedereen die zelf een moestuintje bijhoudt, een eigen bijenvolkje verzorgt of juist een buurvrouw, zus of vriendin heeft die als stadsmens haar idylle op het platteland probeert te verwezenlijken.

Mario Broekhuis, hoofdredacteur Landleven

Nieuw stripalbum 'Het buitenleven van ROOS'

Het stripalbum ‘Het buitenleven van ROOS” is te bestellen bij de boekwinkels, bol.com en bij Nelleke Haverhals. De adviesprijs is  €12,95