Het buitenleven van Roos

Roos is een dame van 50+ met een nuchtere passie voor het buitenleven. Samen met haar echtgenoot komt ze in allerlei komische situaties en discussies terecht, die voor mensen van haar leeftijd zeer herkenbaar zijn.

ROOS-strips zijn o.a. verschenen in het buitenmagazine Landleven, Het Stripnieuws,Hoofdzaken en tegenwoordig vind je haar in LRCH magazine op FB; Het Buitenleven van ROOS en op Instagram; nellekehaverhals

 

 

      

Lief getekend en met subtiele humor. Dat is de strip Roos.

Illustratrice Nelleke Haverhals weet op een treffende manier het leven vast te leggen van een ‘stadse dame’ die haar droom van een boerderijtje achteraf weet te verwezenlijken. ‘Import’ noemen de echte plattelanders dat.

Roos plukt haar eigen appels, raapt de eitjes van eigen kippen en doet haar best om de moestuin vrij van onkruid te houden. Ze is er één van het type waxjas, Rambler rozen, Landrover Defender en Jack Russel terriër. Eigenlijk leeft ze in haar eigen droomwereld die meer weg heeft van een ver-romantiseerde Engelse country side, dan van de werkelijke kale Hollandse polder waar de wind guur om de hoek waait. 

Die tegenstelling levert grappige en voor velen herkenbare situaties op, van die momenten waarbij een nuchter buitenmens met zijn wenkbrauwen fronst. En dat maakt Roos als strip humor voor iedereen die zelf een moestuintje bijhoudt, een eigen bijenvolkje verzorgt of juist een buurvrouw, zus of vriendin heeft die als stadsmens haar idylle op het platteland probeert te verwezenlijken.

Mario Broekhuis, hoofdredacteur Landleven

 

De leuke strips over Roos en haar man,die Nelleke al sinds jaar en dag in ons LandRover Club Magazine publiceert, zijn een humoristisch feest van herkenning.

Vaak heel grappig en zetten je altijd even aan tot nadenken...Uiteraard rijdt Roos zelf ook een (oude) landrover!

Egbert Jan van Bel,eindredacteur LRCH-Magazine

Stripalbums 'Het Buitenleven van ROOS' 1 en 2

Het eerste deel van Het buitenleven van ROOS kwam uit in 2015 bij uitgeverij Strip 2000 en is alleen nog bij mij verkrijgbaar. 12,50

Het 2e album getiteld "Nu even niet", uitgegeven door uigeverij Cliche,  is verkrijgbaar bij uitgeverij Cliche, stripboekenwinkels en bij mij. 12,50